کوتاه و خواندنی (3): شهروند الکترونیکی در هفت گام

به مناسبت برگزاری نمایشگاه رایانه استان یزد

سرویس کوتاه و خواندنی:محسن بهجت، :امروزه اغلب همشهریان کار با رایانه را فراگرفته اند، و متوجه این هستند که اینترنت به عنوان یک فضای مجازی امکانات زیادی را برای آنها فراهم می کند. با این وجود شاهد این سوال هستیم که: چطور میتوانم از اینترنت استفاده کنم، و به عبارت شفاف تر: برای کار با اینترنت باید از کجا شروع کنم؟ در این نوشته کوتاه، هفت گام برای شهروند اینترنت شدن را ذکر می کنیم:

گام اول: متصل شوید: برای اتصال به اینترنت میتوانید از دو روش تماس تلفنی و یا اشتراک پرسرعت اینترنت استفاده نمایید. در حالت اول میتوانید با اتصال سیم تلفن به رایانه، با یکی از چندین اپراتوری که خدمات تلفن اینترنتی میدهند تماس بگیرید. شماره های تماس تلفنی با 9 شروع شده (معروف به خط هوشمند) و هزینه اتصال (به ازای هر دقیقه 6 تومان) در پایان دوره روی قبض تلفن شما لحاط میشود. در حالت دوم به یکی از شرکتهای فروشنده ADSL مراجعه کنید. پس از درخواست اشتراک امکان اتصال به اینترنت بر بستر خط تلفن توسط کارشناس شرکت ارائه دهنده پیگیری و سیستم شما تنظیم میشود. لازم به ذکر است در حالت دوم خط تلفن شما اشغال نمی شود (به عکس حالت اول). اگر متوسط مدت اتصال شما در روز کمتر از نیم ساعت (ماهی 15 ساعت) باشد، روش اول به صرفه تر است، وگرنه بهتر است از روش دوم استفاده نمایید.

گام دوم: جستجو کنید: اولین و ساده ترین گام برای بهره بردن از اینترنت، جستجوی موضوعات مورد علاقه با استفاده از سایتهای جستجو گر است. سایتهای متعددی برای جستجو وجود دارد، ولی گوگل توانسته است گوی رقابت را ببرد، مخصوصا اینکه امکانات زبان فارسی آن نیز مناسب میباشد. با بخش جستجوی پیشرفته گوگل، میتوانید جستجوی خود را در محدوده زمانی، کلمات کلیدی، و نوع فرمت فایلها بسیار کامل تر انجام دهید.

گام سوم: ایمیل بسازید: ایمیل یک صندوق پستی اینترنتی است. برای عضویت در سایتها، برای عضویت در گروهها، برای دانلود مطالب، و مخصوصا برای ارتباط متقابل با سایتها و افراد، باید یک صندوق پستی یا ایمیل داشته باشید. معروف ترین و معتبرترین سایتهای ساخت ایمیل یاهو و جی میل هستند. البته اخیراسایتهای فارسی نظیر میل فا  نیز خدمات ایمیل میدهند، ولی خوب، تازه کارند.

گام چهارم: آگهی بدهید: حالا میتوانید یه خورده جدی تر عمل کنید. نیازهای خود را در اینترنت بیابید و حتی در اینترنت آگهی بدهید. عموما در سایتهای مخصوص آگهی، درج آگهی رایگان است، مگر اینکه بخواهید آگهی شما بصورت ویژه نمایش داده شود. اولین سایت درج آگهی توسط آقای پیرامیدوار  راه اندازی شد و البته خیلی هم کارش گرفت و الان جزء فهرست ثروتمندان جهانی شده است. در ایران نیز سایت های متعددی وجود دارند، که ایستگاه  تاکنون برتری خود را حفظ کرده است. در محدوده استان یزد بدهید سایتهایی مثل یزد1400  و یزدیها ویزد 24 و ....... را به شما معرفی می کنیم.

گام پنجم: بانکداری: میتوانید در اینترنت خرید کنید، پول انتقال دهید، وضعیت چکها و اقساط را کنترل کنید، قبض بدهید و .... بدین منظور، اغلب بانکها، بخش اینترنتی خود را راه اندازی کرده اند، فقط لازم است قدم رنجه کرده، به بانک خود بروید و فرم مخصوص دسترسی اینترنتی را تکمیل کنید. واقعیت این است که بانک ملت در این حوزه پیشگام بوده و تاکنون خدمات بهتری ارایه کرده است، نتایج این نظر سنجی را ببینید!

گام ششم: خرید کنید: دیگر وقت آن شده است که حرفه ای عمل کنید. از اینترنت خرید کنید. سایتهای زیادی هستند که به معرفی کالا می پردازند (مثل سایت فروش خودرو یا دیجیکالا)، دقت کنید که خوشنام باشند چیزهای مشکوک و یا ممنوعه نخرید، (اونهایی که به شما ایمیل میزنند بعضی وقتها گران فروشند و یا اینکه متقلب!). هنگامی که به مرحله انتقال وجه و درج رمز رسیدید دقت کنید در ابتدای ادرس اینترنتی https (به s دقت کنید) و همچنین نام دقیق پایگاه اینترنتی بانک راببینید (ممکن است یک حرف تکرار شده باشد، یک خط فاصله کم یا اضافه باشد). اخیرا عده ای فرمهای فریبنده با ادرسهای شبیه به نام بانک های عامل طراحی کرده و با به دست آوردن شماره حساب و رمز افراد حساب آنها را خالی کرده اند، احتیاط کنید! (از ما گفتن!)

گام هفتم: فکر نکنید در هفت گام به ته اینترنت می رسید. کارهای زیادی مانده است که نگفته ایم. وبلاگ بسازید، در شبکه های اجتماعی عضو شوید، یک دامنه بخرید و سایت شخصی داشته باشید، فروشگاه داشته باشید، وووو. باشد برای بعد!

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا